Dean Strosar

Home // Dean Strosar

Dean Strosar

Osnivač brenda  Gotrek, voditelj programa Gotrek outdoor i Gotrek web trgovine.         

Link na Gotrek outdoor: https://blog.gotrek.si/

Rođen 1969 u Sloveniji, u malom gradu Nova Gorica.

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Profesionalni školovani gorski vodič s licencom Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske.

Alpinist sa registracijom kod komisiji za alpinizam Planinskog saveza Slovenije.

Planiski vodič Planinskog saveza Slovenije

U planine idem više od 35 godina i za to vrijeme sam ispenjao stotine alpinističkih smjerova i popeo se na nebrojeno vrhova u slovenskim i europskim Alpama.

Najviše uživam u aktivnostima vezanim uz alpinizam, kao što su turno skijanje, penjanje po Alpskim stijenama, penjanje u ledu (vodopadi), visokogorske ture i penjanje na vrhove više od 3500m

Moja specijalnost su visokogorske ture, visokogorski ledenjački tečajevi, zimski tečajevi, tečaji penjanje u ledu i tečajevi turnog skijanja, znači edukacija svih alpinističkih tehnika koje su potrebne za penjanje na Alpske vrhove više od 3500 metara.

Više od 6 puta sam se popeo Matterhorn i više puta sam ispenjao mnoge vrhove u Alpama Slovenije, Austrije, Italije, Švicarske, Francuske, Njemačke, Mont Blanc, Gran Paradiso; Grossglockner, masiv Monte Rose, Liskam, Castor, Weissmeis, Grossvenedigeritd.

Voditelj sam u alpinističkoj i planinarskih školi, visokogorskih tečajeva, tečajeva penjanja u ledu, turno skijaških, zimskih tečajeva, sportsko-penjačkih tečajeva, ledenjačkih tečajeva. U planinarskim društvima sam preko 30 godina vodio nebrojeno izleta, alpinističkih tura i alpinističkih škola.

Više godina sam za poznate brendove testirao planinarsku, alpinističku i penjačku opremu, a to me je dovelo do toga, da i sam otvorio svoju web shop trgovinu. Gotrek web trgovina trenutno prodaje svoje proizvode u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i na Amazon IT. Tako da sam sigurno prava osoba za savjet pri kupnji novog komada opreme.

Link na Gotrek web shop: www.gotrek.si

Moto: Tko traži cilj, ostat će prazan kad ga postigne, ali tko nađe put, uvijek će cilj nositi u sebi.

Autor: Nejc Zaplotnik , slovenski alpinist i autor poznate knjige PUT.